ID_CONTENT 16

Vier essentiële elementen

a) Huurpotentieel van het goed

Met andere woorden, zal ik zeker een huurder vinden voor dit type van appartement op deze locatie?

In welke mate uw aangekochte goed aansluit bij het potentieel van de markt is uiteraard een essentieel element in het succes van een vastgoedinvestering. Het is ook belangrijk om de juiste doelgroep aan te spreken voor uw vastgoed, naargelang de klanten die u beoogt: professionals, traditionele klanten, studenten, kaderleden van multinationals.

b) Huurrendement

Stel een financieel plan op, op basis van een redelijke schatting van uw huurinkomsten en vergeet niet de onvermijdelijke kosten af te trekken: onroerende voorheffing, onderhoudswerken, eigenaarsverzekering, in verhuurbare staat brengen (reken ongeveer 10% van de huuropbrengst voor deze uitgaven) en tot slot de honoraria van de vastgoedmakelaar en/of de beheerder van uw eigendom.

c) Waardevermeerdering

Het huurrendement is gewoonlijk evenredig met de kwaliteit van de ligging van het goed.

Naargelang uw ambities kunt u drie types van liggingen overwegen:

 

Ligging ‘goed huisvader’

U koopt een vastgoed in een sociaal en stedenbouwkundig stabiele omgeving.

U kent onmiddellijk de parameters en rekent erop dat die situatie in de komende jaren niet zal veranderen. Uw waardevermeerdering zal progressief zijn, in overeenstemming met de gemiddelde stijgingen op de markt.

 

‘Voorspellende’ ligging

U investeert in een wijk waarvan u denkt dat die een boom zal doormaken met een toenemende vraag naar vastgoed. In elke stad waar de vraag naar vastgoed stijgt, werden en worden nog projecten gelanceerd in wijken waar enkele jaren geleden minder aandacht aan besteed werd. U kunt dan hopen dat uw waardevermeerdering de hoogte in schiet door dit groeipotentieel te verdubbelen … of minder goed doen als uw verwachtingen niet worden ingelost.

 

‘Prestige’ ligging

U koopt een eigendom op een ‘top location’ waarbij u niet rekent op een heel aantrekkelijk rendement (dat zal schommelen tussen 2 en 3 %), maar wel op de waardevermeerdering op termijn, rekening houdend met de uitstekende en de schaarste. Schaarste leidt altijd tot een enorme vraag en dus vooruitzichten op een meer dan gemiddelde waardevermeerdering, maar houdt ook een groter risico in vanwege het beperktere groeipotentieel van de beoogde markt.

 

d) Uw vastgoed moderniseren

Van bij het begin moet u rekening houden met een van de essentiële parameters van een succesvolle verhuring: u moet een kwaliteitsvol goed aanbieden. Uw kandidaat-huurder kiest uw appartement op voorwaarde dat u een aangenaam goed aanbiedt tegen een correcte prijs.

Vergeet nooit dat de keuze van een woonplaats grotendeels berust op emotionele en niet op rationele criteria.

Uw vastgoed moet dus een emotionele meerwaarde uitstralen, een bepaalde charme, een frisheid, kortom, het moet een plek zijn waar de kandidaat-huurder en zijn eventuele gezin zich goed zullen voelen.

Vergeet niet dat u als eigenaar alle belang hebt bij een langdurige en stabiele relatie met uw huurder.

Veeleisende verplichtingen opleggen aan uw huurder is een ding, hem een aangename en motiverende woonplaats aanbieden is iets anders.

Wilt u beleggen in vastgoed?

Stel uw vragen aan een van onze experts.

TREVI LIEGE
Rue Charles Magnette 24/40,
4000 Luik

Maa 09h30 - 12h30 / 13h30 - 17h30
Din 09h30 - 12h30 / 13h30 - 17h30
Woe 09h30 - 12h30 / 13h30 - 17h30
Don 09h30 - 12h30 / 13h30 - 17h30
Vri 09h30 - 12h30 / 13h30 - 17h30
Zat 10h - 14h + RDV

* Verplichte velden
Beleggingspand

Onze kantoren

Onze 35 kantoren in België

Sint-Gillis Brussel Oudergem Laken Brussel (Elsene)

PuursWillebroekGentLeuven

Sint-Genesius-Rode / WaterlooCineyTubekeEnghienNamenWaremmeCharleroiLuikNijvelLa Hestre (Manage)ArlonBoussuAndenneHoeiGemblouxEupenGenval

Actief in de volgende gemeenten :

Alleur, Angleur, Ans, Awans, Awirs, Barchon, Beaufays, Bellaire, Bierset, Boncelles, Bressoux, Chaudfontaine, Chenee, Cheratte, Clermont-Sous-Huy, Comblain-Au-Pont, Comblain-Fairon, Crisnee, Dolembreux, Ehein, Embourg, Engis, Esneux, Evegnee-Tignee, Ferrieres, Fexhe-Le-Haut-Clocher, Flemalle-Grande, Flemalle-Haute, Fleron, Fooz, Foret, Glain, Gomze-Audoumont, Grace-Hollogne, Grivegnee, Hermee, Herstal, Hody, Hognoul, Horion-Hozemont, Housse, Jemeppe (Liege), Jeneffe (Waremme), Jupille-Sur-Meuse, Lantin, Liege, Limont, Lixhe, Loncin, Louveigne, Magnee, Milmort, Momalle, Mons-Lez-Liege, Montegnee, Neuville-En-Condroz, Othee, Ougree, Paifve, Plainevaux, Poulseur, Queue-Du-Bois, Rocourt, Romsee, Rotheux-Rimiere, Saint-Nicolas, Saive, Seraing, Sprimont, Tavier, Tilff, Tilleur, Vaux-Sous-Chevremont, Velroux, Villers-Aux-Tours, Villers-L' Eveque, Villers-Saint-Simeon, Voroux-Lez-Liers, Vottem, Wandre, Xhoris
Drag